Hoe richt ik mijn kantoor optimaal in? Hier een paar tips!

De inrichting van een kantoor heeft indirect ook veel invloed op de mate waarop we ons kunnen focussen. Wanneer een kantoor erg druk is kan dit zorgen voor te veel prikkels, dit kan er dan ook tot leiden dat het lastig is om je te concentreren. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het creëren van de perfecte werkplek zonder te veel afleiding.

Kies voor lichte kleuren

Drukke patronen kunnen voor afleiding zorgen. We raden daarom ook aan om een kantoor met lichte kleuren als wit, beige of lichtgrijs in te richten. Wanneer je wel van kleur houdt kun je er altijd nog voor kiezen om kleurrijke accenten toe te voegen door wat decoratie neer te zetten. Daarnaast is het van belang om voor genoeg daglicht te zorgen. Daglicht heeft een grote invloed op onze biologische klok en zorgt ervoor dat we ons goed voelen.

Voldoende opbergruimte

We zien vaak dat er in kantoren stapels aan papierwerk en mappen liggen. Dit is niet alleen storend als het gaat om de uitstraling van een kantoor, maar kan ook meteen voor stress zorgen wanneer je binnenloopt. Het is dan ook van belang dat je niet veel laat slingeren. Zorg ervoor dat je genoeg kantoorkasten of archiefkasten hebt waar je dit in op kunt brengen. In de kasten kun je alles netjes ordenen zodat je ook precies weet wat waar ligt. Zo zorg je niet alleen voor een overzichtelijk kantoor maar ook voor meer overzicht in de werkzaamheden. Een opgeruimd kantoor geeft meteen een goede indruk.

Decoratie

Je kunt de decoratie op kantoor het beste zo minimaal mogelijk houden. Zo kun je ervoor kiezen om wat kleur aan te brengen door middel van het plaatsen van gekleurde kussens of een vloerkleed. Een beetje groen in een ruimte doet een ruimte fris en verzorgd overkomen. Je kunt kiezen voor een paar kleine plantjes of een bos verse bloemen voor op het bureau. Dit kunnen mooie toevoegingen zijn aan het geheel. Natuurlijk is het wel van belang dat je er ook geïnspireerd wordt. Voor sommige vakgebieden raden we dan ook aan om een inspiratie hoek te creëren. Dit is heel eenvoudig, denk aan een bord volgeplakt met inspirerende quotes of de toekomstvisie voor het bedrijf. Je kunt hier naar kijken wanneer je even vastloopt met de werkzaamheden.