4 Logistiek beheertips om de productiviteit te optimaliseren

De productiviteit van logistiek vastgoed heeft rechtstreeks te maken met het vermogen om de werkzaamheden te organiseren en de beste medewerkers te motiveren. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we in deze blog 4 goede tips om jouw logistieke ruimtes als een kampioen te beheren. Van veiligheid en naleving tot de juiste apparatuur en opleiding, lees snel verder om de productiviteit dit jaar te maximaliseren.

1. Maak veiligheidstraining leuk en relevant

Een van de essentiƫle uitdagingen voor het optimaliseren van logistiek succes, is ervoor te zorgen dat de werknemers regelmatig veiligheids- en nalevingsopleidingen krijgen. Hierbij is het belangrijk om te focus te leggen op relevantie, door middel van de verantwoordelijkheden te beargumenteren en waarde te hechten aan interessante opleidingsmogelijkheden. Op die manier kan waardevolle kennis beter worden overgedragen en de betrokkenheid worden verhoogd.

2. Zorg voor duidelijke logistieke doelstellingen

Het is slim om op vaste momenten, zoals het begin van elk jaar, de doelstellingen aan de werknemers uit te leggen en mee te sparren. Zorg voor gemeenschappelijke doelstellingen en zeggenschap aan werknemers, zodat er beter kan worden gestreefd naar haalbare doelen.  Stel, indien mogelijk, stimulansen in om werknemers te belonen voor het bereiken van deze doelstellingen.

Op zoek naar een partner op het gebied van supply chain solutions, waaronder forwarding en shipping, warehousing, distributie en breakbulk terminals? Bij Broekman Logistics bent u voor deze logistieke processen aan het juiste adres.

3. Maak gebruik van een op maat gemaakte logistieke locatie en opstelling

Voor het optimaliseren van de logistieke processen, is het van belang om uw logistiek vastgoed te selecteren op basis van uw behoeften. In het ontwikkelproces van het magazijn is het essentieel om een uitgebreid ontwerpplan op te stellen en van binnen naar buiten te werken. Dit houdt in dat de logistieke operatie in kaart wordt gebracht, om vervolgens een passende locatie te selecteren en de positionering van alle werkzaamheden te bepalen.

4. Verzamel advies van logistieke experts

Het is slim om inzichten van deskundigen te verzamelen, zodat er uitgebreid gekeken kan worden naar de verschillende mogelijkheden. Verreweg de beste manier om uw magazijnoperaties te optimaliseren is om advies in te winnen bij supply chain experts. Zij kunnen u de vonk geven die u nodig heeft om uw magazijnoperaties naar een hoger niveau te tillen. Voor meer informatie omtrent het ontwerpen van passend logistiek vastgoed, maak kennis met VolkerWessels Logistics Development en werk samen om op alle fronten een duurzaam ontwerp te realiseren voor uw logistieke benodigdheden.