Dít moet je weten voordat je een auto gaat leasen

Ben je op zoek naar een leaseauto? Dan zijn er vele mogelijkheden en is het een goed idee om al jouw opties te overwegen. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een leaseauto, omdat auto’s steeds meer lijken op technische hoogstandjes en minder waard zullen zijn na een aantal jaar, door alle nieuwe opties op de markt. Hoewel leasen een ontmoedigende taak kan lijken, zal je met de juiste kennis en ervaring zorgeloos een nieuwe auto leasen. In dit artikel nemen we daarom in het kort enkele belangrijke stappen met je door.

Bepaal of leasen iets voor jou is

Zorg ervoor dat het leasen van een auto de juiste keuze voor jou is. Wanneer je besluit om een auto te leasen, dan moet je op de hoogte zijn van zowel de voor- als nadelen. Het voordeel van een leaseauto is dat je in een nieuwe auto kunt rijden die je normaliter niet kunt veroorloven vanwege de hoge aanschafprijs. Bovendien kun je veel geld en kopzorgen besparen door een auto te lease als je van tevoren weet dat je de auto niet lang zult gaan gebruiken.

Een nadeel van het leasen van een auto is dat je geen eigenaar van de auto bent aan het einde van de leaseperiode en de leasekosten dus geen investering zijn die je terug kunt verdienen. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat het leasen van meerdere auto’s leasen voor een langere periode doorgaans duurder dan investeren in één auto.

Houd rekening met mogelijke extra kosten

Wanneer je een leasecontract aangaat, is het slim om van tevoren eerlijk te zijn met het aantal kilometers die je van plan bent te rijden en zorgzaam met de auto te zijn. Het kan namelijk zijn dat je moet betalen als je het overeengekomen aantal kilometers van het contract overschrijdt, of als je schade of slijtage veroorzaakt aan het interieur, het exterieur of de rijeigenschappen van de auto, en als je de auto voor het einde van de leaseperiode vervangt. Wil je extra kosten voorkomen en precies weten wat je maandelijks kwijt bent aan een leaseauto, dan kun je een financial lease berekenen om meer duidelijkheid te scheppen.

Maak kennis met jouw droomauto

Het mooie van het leasen van een auto, is dat je het vele mogelijkheden biedt voor het kiezen van een auto die bij je past. Dit doe je door de auto’s te identificeren die overeenkomen met jouw specifieke behoeften. Als je nog geen duidelijk idee hebt van welke auto je precies wilt, dan kan het gebeuren dat de verkoper je zal proberen over te halen om te upgraden op basis van wat hij of zij wil verkopen, in plaats van op basis van wat jij wilt kopen.