Goedkoopste advocaat vinden

Wie op zoek is naar een goedkope advocaat, doet er goed aan advocaten te vergelijken. Daarnaast kan het zijn dat een verzekering de kosten van een advocaat dekt. Is de goedkoopste advocaat een goede keus? En waar moet je op letten bij de keus voor een advocaat?

Een aanvraag laten doen door een advocaat

In sommige situaties is het handig om niet zelf een aanvraag te laten doen, maar dit te laten doen door iemand met verstand van zaken. Vaak is het ook handig als iemand die veel weet van het onderwerp meekijkt. Het kan ook zijn dat je zelf een aanvraag hebt gedaan, maar dat deze is afgewezen en je bezwaar wilt maken. Een advocaat kan daarmee helpen.

Veel mensen ervaren een hoge drempel bij het inschakelen van een advocaat. Het vooroordeel dat een advocaat duur is, draagt zeker bij aan deze drempel. Gelukkig zijn er tal van manieren om een betaalbare advocaat te vinden.

Hoe kan ik de goedkoopste advocaat vinden?

De goedkoopste advocaat vinden kan door advocaten te vergelijken op het uurtarief. Het is de moeite waard om ook even de polis van de rechtsbijstandsverzekering te checken. Soms is het namelijk mogelijk om zelfs gratis rechtshulp te krijgen. Wie lid is van een vakbond, kan bijvoorbeeld rechtshulp krijgen bij juridische problemen op het werk. Daarmee kan veel geld bespaard worden.

Nog beter dan een goedkope advocaat: een gratis advocaat. Bij veel advocaten is het mogelijk een gratis gesprek aan te vragen. Daarin kun je al juridisch advies ontvangen. Ook maakt de advocaat duidelijk wat deze voor de zaak kan betekenen.

Allergoedkoopst: advocaat onder toevoeging

Wie een laag inkomen heeft, gaat vanzelfsprekend op zoek naar de goedkoopste advocaat. Weet dat er zoiets bestaat als een advocaat van onvermogen of een pro deo advocaat. We noemen dit ook wel een ‘advocaat onder toevoeging’. De overheid noemt het ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. In een dergelijk geval betaal je zelfs helemaal niets.