Hoe kun je advocaten vergelijken?

Advocaten verschillen allemaal. Niet alleen op kennisgebied, maar ook als het gaat om tarieven. Zo zijn er advocaten die al voor 125 euro per uur aan de slag gaan, terwijl de duurste advocaat misschien wel 400 euro per uur vraagt. Hoe kun je nu op een goede manier advocaten vergelijken?

De kosten vergelijken

Advocaten vergelijken op kosten kan, als je ook rekening houdt met de btw en met de eventuele kantoorkosten. Het kan wat tijd kosten om dat allemaal op een rijtje te zetten. Daarom is het een goed idee om gebruik te maken van een platform als Lawspot. Daar kun je je opdracht plaatsen, waarna verschillende advocaten zullen reageren.

Je kunt natuurlijk kiezen voor de goedkoopste advocaat, maar het is ook belangrijk een advocaat te kiezen die jou echt goed kan vertegenwoordigen in de zaak. Iemand met verstand van zaken, dus.

Specialisaties

Kijk naar de specialisaties van de advocaat. Voor een ontslagzaak kun je beter terecht bij een arbeidsrechtspecialist dan bij een familierechtsspecialist. Bij een echtscheiding zul je niet snel naar een strafrechtspecialist gaan. Hoewel advocaten vaak een brede kennis hebben, is er meestal één gebied waarop ze excelleren. Kijk daarom goed naar waar de advocaat echt verstand van heeft.

Je komt er al achter of de advocaat jouw zaak kan behartigen in het kennismakingsgesprek. Vraag gerust hoe de advocaat de zaak zou aanpakken en hoe deze jouw belangen wil vertegenwoordigen.

Zijn duurdere advocaten beter?

Duurdere advocaten zijn niet per se beter. Het tarief van de advocaat zegt niets over de kwaliteit. Zo kan een relatief goedkope advocaat gemotiveerder zijn of een andere manier van benaderen hebben. Het is ook niet zo dat de advocaten die je vaak in de media ziet, veel meer verstand van hebben dan de advocaat in jouw regio.

Ga een gesprek aan met de advocaat en kijk of er een klik is. Op die manier kun je veel geld besparen en kun je met een goed gevoel de rechtszaal in.