De toekomst van Augmented Reality

‍Virtual reality is al een paar jaar het gesprek van de dag, maar de laatste tijd is er ook steeds meer aandacht voor Augmented Reality. Het lijkt erop dat deze beide technologieën eindelijk volwassen worden en een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven gaan vormen. In dit artikel bespreken we wat de toekomst in petto heeft voor AR en wat de implicaties zijn voor diverse sectoren, waaronder e-commerce, gezondheidszorg, detailhandel, vastgoed en nog veel meer.

 

AR in het dagelijks leven

Een social filter laten maken is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. De tijd van augmented reality is gekomen. Met Google, Apple, Microsoft en Amazon die allemaal met hun hoofd in de creatie van AR-producten en -technologieën duiken, ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit voor deze ontwrichtende technologie. Apple’s ARKit is klaar om groot te worden. Het heeft het potentieel om de manier te veranderen waarop we omgaan met het internet en apps. De technologie achter ARKit is gebaseerd op de camera en sensoren van je iPhone. Dit stelt het in staat om je omgeving te meten, vlakke oppervlakken te identificeren en te beginnen met het toevoegen van digitale inhoud aan die oppervlakken. De ARKit biedt eindeloze mogelijkheden voor creatie en innovatie.

Hiermee kunnen makers AR-ervaringen in hun apps en websites inbouwen, zodat mensen digitale content zoals routebeschrijvingen, instructies en meer over hun echte omgeving kunnen leggen. Wil je ook een web AR app maken? Dan kun je hiervoor terecht bij een AR specialist.

 

AR zal het e-commerce landschap en het consumentengedrag veranderen.

E-commerce is momenteel wereldwijd goed voor een omzet van meer dan 2 biljoen dollar. Steeds meer mensen online winkelen en steeds minder mensen komen in fysieke winkels. Maar AR zal dit landschap en het consumentengedrag aanzienlijk veranderen. Met apps op basis van AR kunnen shoppers visualiseren hoe een product eruit zou zien in hun huis of op hun lichaam. 80% van de klanten wil dit soort functionaliteit. Met AR kun je een foto van je kamer maken en zien hoe een artikel erin zou staan. Je zou kunnen zien hoe een paar schoenen of een handtas eruit zou zien op je lichaam.

 

Opleidingen en trainingen met AR

AR heeft het potentieel om een krachtig hulpmiddel te worden voor training en onderwijs, vooral nu de technologie betaalbaarder wordt. AR kan mensen naar elke omgeving brengen en kan worden gebruikt om mensen te trainen in het omgaan met extreme situaties, zoals reddingsmissies en noodsituaties. Dergelijke ‘Immersive AR‘-trainingen hebben bewezen effectiever te zijn dan traditionele trainingsmethoden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *